Megbénult a légiközlekedés Belgiumban

külföld
2015 május 27., 12:33
comments 24

Felfüggesztették a légiközlekedést Belgiumban szerdán, a repülők nem szállhatnak se fel, se le.

A tilalom 17:30-ig van érvényben, eddig kb 40 járatot irányítottak más országok reptereire.

A tilalom nem érinti a belga légtérben magasan áthaladó gépeket, csak azokat, amelyeknek Belgium a célja vagy az indulási helye - azért, mert a tilalmat a belga légiirányítás, a Belgocontrolnál észlelt technikai hiba miatt kellett felfüggeszteni, az átrepülő gépeket nem a nemzeti légiirányítók, hanem az összeurópai Eurocontrol irányítja.

A Belgocontrol tájékoztatása szerint túlfeszültség okozta a hibát, de hogy a túlfeszültség hogyan keletkezett, azt még nem sikerült tisztázni. "A túlfeszültség a vészhelyzeti generátorainkat is tönkretette, ezért kellett kiürítenünk a légteret" - mondta a szóvivőjük. (Reuters via The Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.