Herényi Károly: Egy junckeri nyakleves megmenthette volna a világot Hitlertől

TUDOMÁNY
2015 május 28., 11:06
comments 120

Fontos írásban elemzi Jean-Claude Juncker Európai Bizottság-elnök pofonjait és nyakleveseit a Népszavában Herényi Károly közíró, ős-MDF-es volt országgyűlési képviselő, a párt volt frakcióvezetője.

A Pofon vagy nyakleves? című írás tételmondata:

Persze, Juncker kilépett a szerepéből, de mit tehetett? Szokás szerint barátságosan parolázzon azzal az emberrel, aki épp lebontani készül azt, amit az elnök, az összes elődje és bizottsága évtizedek óta épít az egységes Európáért? Ha lett volna Junckerhez hasonló kvalitású politikus 1932-ben, és egy nyaklevessel „helyre teszi” Hitlert, talán nem égeti fel a világ felét egy idióta által kieszelt nácizmus.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.