Lázár János akár le is mondhat a miniszteri posztról, ha Rogán kinevezésével összekuszálódnak a viszonyok a Miniszterelnökségen

politika
2015 május 29., 03:41

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hvg.hu-nak nyilatkozó munkatársa szerint

„halálosan komolyan gondolja, hogy lemond, ha a Miniszterelnökség hatásköreit összekuszálják, és nem lesz világos, ki miért felel.”

Ez megerősíti azokat az értesüléseket, amit a 444 már múlt pénteken megírt.

Ebben az esetben a miniszter legfeljebb Hódmezővásárhely parlamenti képviselőjeként folytatná tovább munkáját a Fideszben a hvg.hu forrásai szerint. Lázárnak az nem tetszik, hogy Orbán Viktor úgy döntött, végrehajtja tavalyi tervét, és maga mellé veszi Rogán Antal jelenlegi frakcióvezetőt miniszterelnöki kabinetfőnöknek. Ezzel két főnök lenne a Miniszterelnökségen, hiszen bár Rogán szervezetileg Lázár alá lenne rendelve, de valójában nem neki, hanem a miniszterelnöknek felelne.

Arról már korábban is cikkeztek mindenhol, hogy Lázár János és Rogán Antal között komoly hatalmi játszma folyik, és ha ez így van, akkor Lázárt most valóban rosszul érintheti, hogy erőfeszítései ellenére, most mégis a nyakára ültetik a Belváros hűbérurát.

A hvg.hu arról is ír, hogy Lázár a Fidesz tisztújításán akár a pártvezetésből is kiszorulhat, Rogánnak viszont vannak a Fidesz-alelnökségre törő ambíciói. Rogán kinevezésével pedig Orbán részéről is érezhető, hogy az utóbbi időben túl sok döntési jogot kapott Lázár visszaszorítására törekszik.

Rogán körei azonban értetlenül állnak Lázár állítólagos kijelentései előtt, ők azt mondták a hvg.hu-nak, hogy többször is egyeztettek már a Miniszterelnökséggel, és úgy tűnt, közelednek az álláspontok. Szerintük Lázár a lemondással csak üzenget, valójában nem akar lelépni, hiszen akkor

a politikai senkiföldjére kerülne.

ezgif.com-resize (6)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.