Blatter szerint színtisztán sportpolitika, ami a FIFA körül zajlik

Egy nappal az újraválasztása után adott interjút Joseph Blatter, a FIFA elnöke a svájci RTS közszolgálati televíziónak. Blatter keményen beleállt a védekezésbe, szerinte egyértelmű, hogy valójában politikai megfontolások és sportpolitikai sérelmek állhatnak amögött, hogy az amerikaiak így és ekkor nekimentek a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek.

Blazer, Blatter és Beckenbauer, amikor még mind haverok voltak. AFP PHOTO TORSTEN SILZ

Blatter szerint valami bűzlik akörül, hogy pont a zürichi kongresszusa és két nappal az ő esedékes újraválasztása elé időzítették hét magas rangú FIFA-tisztségviselő korrupció miatti letartóztatását. Szerinte az amerikaiak, ha tudtak korrupció ügyekről, akkor hamarabb is léphettek volna. Sőt, Blatter meglátta a háttérhatalmat is: úgy gondolja, hogy nem titok, hogy legfőbb kihívója volt a FIFA elnöki posztért a  Ali bin al-Husszein Jordánia hercege, annak a Jordániának, aminek

 "az Egyesült Államok a legfőbb szponzora."

És még azért is mentek neki, mert

"az amerikaiak voltak a 2022-es Vb esélyesei és vesztettek. Az angolok pedig a 2018-as Vb jelöltjei voltak és vesztettek, úgyhogy tényleg az angol média és az amerikai olimpiai mozgalom volt az, amelyik büntetett."

(via MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.