Blatter szerint színtisztán sportpolitika, ami a FIFA körül zajlik

Egy nappal az újraválasztása után adott interjút Joseph Blatter, a FIFA elnöke a svájci RTS közszolgálati televíziónak. Blatter keményen beleállt a védekezésbe, szerinte egyértelmű, hogy valójában politikai megfontolások és sportpolitikai sérelmek állhatnak amögött, hogy az amerikaiak így és ekkor nekimentek a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek.

Blazer, Blatter és Beckenbauer, amikor még mind haverok voltak. AFP PHOTO TORSTEN SILZ

Blatter szerint valami bűzlik akörül, hogy pont a zürichi kongresszusa és két nappal az ő esedékes újraválasztása elé időzítették hét magas rangú FIFA-tisztségviselő korrupció miatti letartóztatását. Szerinte az amerikaiak, ha tudtak korrupció ügyekről, akkor hamarabb is léphettek volna. Sőt, Blatter meglátta a háttérhatalmat is: úgy gondolja, hogy nem titok, hogy legfőbb kihívója volt a FIFA elnöki posztért a  Ali bin al-Husszein Jordánia hercege, annak a Jordániának, aminek

 "az Egyesült Államok a legfőbb szponzora."

És még azért is mentek neki, mert

"az amerikaiak voltak a 2022-es Vb esélyesei és vesztettek. Az angolok pedig a 2018-as Vb jelöltjei voltak és vesztettek, úgyhogy tényleg az angol média és az amerikai olimpiai mozgalom volt az, amelyik büntetett."

(via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.