Életfogytiglant kapott a világ legnagyobb drogos webshopjának alapítója

bűnügy
2015 május 30., 06:03
comments 44

Életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre ítélte egy New York-i bíróság a Silk Road alapítóját, Ross Ulbrichtot. A Silk Road a világ legnagyobb kábítószer-kereskedelmi oldal volt, 2011 óta működött. A drog ebay-ének is tartott oldalon négy év alatt több mint egymillió ügyletet bonyolítottak le.
silkroad3
A vádirat szerint Ulbricht közel 18 millió dollárt keresett a bolton, ahol a drogok mellett fegyvereket is lehetett vásárolni. A boltolás anonimitását garantálta, hogy bitcoinnal is lehetett fizetni.

Ulbricht elismerte a nyomozóknak, hogy ő alapította az oldalt, de mindvégig tagadta, hogy annak a működése törvénybeütköző lenne. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt