795 millióért újítják fel a közutat, ami L. Simon László panziójához és borászatához is vezet

POLITIKA
2015 május 31., 7:08
comments 193

Karácsonykor lesz mit ünnepelnie L. Simon Lászlónak, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkárának. Úgy néz ki ugyanis, hogy pont december 27-re készül el a 6212. számú közút felújítása, ami Agárdot köti össze a 941 lakosú Zichyújfaluval, és ami éppen a politikus családi vállalkozása, az L. Simon borászat és a Simon panzió mellett fut el.

"Folytathatnánk a sort, de inkább előre kell néznünk: mire van szükségünk, mit tudunk az Orbán Viktor vezette kormány segítségével megvalósítani az előttünk álló években. Javítanunk kell a tókörnyék közúti megközelítésén (...) ezért felújítjuk az Agárd és Zichyújfalu (...) közötti utat."

Maga L. Simon László lelkesítette így a Velencei-tó környékén élőket még áprilisban. Azt akkor valamiért nem említette meg, hogy amikor az Orbán Viktor vezette kormány besegít a környéken, és előre néz, akkor azért konkrétan az ő családi vállalkozása is hálás lehet. Biztos nem érezte szorosan a témához tartozónak, hogy az ő borászatuk és panziójuk is a felújítani tervezett út szélén található, ezért nem hozta szóba.

A lényeg, hogy az államtitkár nem beszélt a levegőbe, az uniós fejlesztési pénzekkel foglalkozó hivatalos kormányzati oldalon már kint is van a projekt.

Kékkel a felújításra váró út és mellette a Simon panzió

Ezek szerint 7300 méter utat újítanak fel augusztus 18. és december 27. között Agárdtól Zichyújfaluig.

Különös véletlen, de azok közül a útfejlesztések közül, amiket a politikus az idézett április cikkben beígért, egyelőre csak ennek az egynek vannak már ilyen kézzelfogható, határidős részletei, a többiről a palyazat.gov-on ilyet nem találtunk. Sőt, ha az ember végignézi a 2015-ben nyertes pályázatokat a Velencei-tó környéki településeken, akkor ezen az útfelújításon kívül egyelőre semmi mást nem fog találni a beígért dolgok közül.

„Folytatni kell a kerékpárút-hálózatfejlesztését”

írta áprilisban a zöldmozgalomban is jól ismert fideszes politikus, de sajnos a családi panzió előtt futó útra pont nem igaz

„a projekt során kerékpársáv nem kerül kialakításra”

írják a hivatalos leírásban. Nem csak ezt.

Egy érdekes sor olvasható arról is, hogy a környéken élő, és dolgozó embereknek mennyivel fogja meggyorsítani a felújított út, hogy eljussanak a Gárdonyi kistérség központjába.

„Lakosszám (fő): a gyorsforgalmi úthálózatot, kistérségi központot elérési idő 15/20/30 percen belül: nélküle: 23151/3362/0 vele: 23151/3362/0”

Úgy tűnik, hogy pont ugyanannyi ember fogja 15 és 20 percen belül elérni a központot, mintha nem itt költenék el ezt a pénzt. A lényeg, hogy megjavítják a rossz minőségű utat, aminek örülhetnek az L. Simon panzióba tartó legénybúcsúk és a környéken élő emberek is.

Amúgy

"nem azért újítja fel a Magyar Közút Zrt. a Gárdony és Zichyújfalu közötti utat, mert az L. Simon László miniszterhelyettes által is tulajdonolt kft. panziójához vezető bekötőút is ehhez csatlakozik, hanem mert egy hat évvel ezelőtt tett ígéretet vált valóra a kormány a 2007-2013-as KözOP-os maradványforrás átcsoportosításával."

Ezt írja a kormany.hu. Tehát valaki hat éve megígérte a felújítást, aztán nem tartotta be. Tudják ugye, hogy ki volt az?

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt