A Fidesz képviselői szerint erre nem költ eleget a kormány

POLITIKA
2015 június 01., 15:03
comments 79

A fideszes képviselők benyújtották a kívánságlistájukat a 2016-os költségvetéshez. Szerintük még további 20 milliárddal kellene többet költenie az államnak. Ez nem is lenne rossz ötlet, ha megnézzük, milyen állapotok vannak az egészségügyben vagy az oktatásban.

Lássuk, hogy szerintük mire kellene több pénzt adni:

Sport és sport

A Bánki Erik 1,8 milliárdot adna a Nemzeti Sportközpontoknak. Ebből lehetne költeni a Tüskecsarnokra és a tanuszodák működtetésére is. Szerinte még további 830 milliót kellene még adni a a 2017-es úszó-vbre is, hogy meg tudják venni a FINA jogdíjait.

Simon Róbert és Kara Ákos 4,9 milliárdot kérnek a Győri nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. Győr már megnyerte a szervezés jogát, de nincs pénze a megvalósításra. A két képviselő még oda is szúrt az előbbi javaslatnak, mert szerintük ezzel jobb helyre kerülne adófizetők pénze, mintha a már 50 milliárd közelében járó úszó vb-rendezésére szórnák ki.

Nemzeti izék

Gulyás Gergely szerint a Nemzeti Emlékezet Bizottságánál is elférne még további 200 millió forint, de plusz 50 millióval a ReConnect programmal is több másod- és harmadgenerációs magyar fiatal tudna benézni Magyarországra.

Pánczél Károly mert a legnagyobbat álmodni, szerinte még több pénzt érdemelne az eddig nem túl sok életjelet mutató Nemzetstratégiai Kutatóintézet, hogy Szász Jenőék tovább folytathassák „a magyar jövő tudatos kiépítését” és ne kelljen minden egyes újságírói kérdésre választ adniuk, ha úgy érzik, hogy az újságírók nem a magyar nemzet érdekeit képviselik. Ezért az NKI-nek 80 százalékkal, 1,8 milliárdra emelné az állami támogatását.

Rétvári Bence szerint az NGM elbocsátási és végkielégítési alapjából 1 milliárd forintnak jobb helye lenne az I. világháborús megemlékezések szervezőinél, mint a köztisztviselőknél.

Helyi fejlesztések

Kósa Lajos Debrecen korábbi polgármestere 5 milliárd forintot kér a Debrecen környéki autóutak és autópályák fejlesztésére és még 400 milliót a debreceni reptérre.

Manninger Jenő kevesellte azt a 99 millió forintot, amit a kormány a balatoni fejlesztésekre akar költeni, ezért ő rádobna erre még 121 millió forintot. Megjegyezte, hogy ezzel az összeggel a támogatás mértéke újra elérné a 2014-es szintet.

Szatmáry Kristóf egyetlen HÉV-megálló, a nagyiccei fejlesztésére adna további 250 millió forintot.

A fideszes képviselők 20 milliárdos kívánságlistájukat a költségvetés általános tartalékát jelölték meg, így ha a kormány támogatná a javaslatokat, az nem 100, hanem csak 80 milliárdról indulna. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.