Van már egy gyanúsított az Illatos úti katasztrófahelyzet ügyében

Budapest
2015 június 03., 17:10
comments 60

Gyanúsítottként hallgatott ki egy embert a rendőrség a Budapesti Vegyiművek Illatos úti gyártelepén tárolt veszélyes hulladék miatt indult eljárásban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére szerdán.

Ehhez az is kellett, hogy Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi képviselője feljelentést tegyen a rendőrségen, amiért az Illatos úton annak ellenére szivárog a veszélyes hulladék a talajba és a levegőbe, hogy a budapesti üzem működése hét éve leállt.

A Magyar Nemzet, mely először írt a gyanúsított kihallgatásáról, nem tudta meg, hogy pontosan kit gyanúsítanak. Az újság kereste az ügyben Varjú Attilát, a kijelölt felszámolót, de ő tagadta, hogy őt hallgatták volna ki a rendőrök.

Az MTI megkeresésére a rendőrség közölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi kapitányságán hulladékgazdálkodás rendje megsértésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás, hogy valóban kihallgattak egy embert gyanúsítottként.

Április 28-án előzetes laboreredmények mutatták ki, hogy a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyén a különböző veszélyes anyagok jelenléte a talajban megközelíti az egészségügyi határértéket. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ezután azonnali helyszíni vizsgálatot rendelt el a telephelyen, ahol mintegy 2800 tonna hulladékot helyeztek el illegálisan. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a közvetlen környezeti veszélyt jelentő több mint ezer hordót elszállították.

A 444 két hónapja kezdett foglalkozni az Illatos úti katasztrófahelyzettel, az összes, témába vágó posztunk ide kattintva érhető el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt