Ha nem megy az újságod, add el a kormányközeli Századvégnek

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Napi Gazdaságnak már tavaly, a Századvég lapjaként is remek éve volt, egy év alatt 83 százalékkal nőtt a bevétele hirdetésekből. (Ez így néz ez ki számokban: 2013-ban 243,7 millió forint hirdetési bevétel, 2014-ben 445,7 millió.)

A hirdetők által felfedezett lapnak az idei még jobb éve lehet. Mert távozott ugyan a Századvég, de jött a Magyar Nemzettől a gecigate miatt távozott, Orbán Viktornak hűségesküt tett Liszkay Gábor. És vállaltan olyan kormányközeli lapot akarnak készíteni, ami még Orbán Viktor tetszését is elnyeri.

Az mfor.hu kiszámolta, hogy a Napi Gazdaság teljes árbevételének tavaly már 63 százalékát tették ki a hirdetésekből befolyó árbevételek, ami a többi laphoz képest igen jónak számít. A nyomtatott lapoknál ennél több hirdetési bevételre arányaiban csak a Magyar Nemzet és a Metropol tett szert. Ez pont két Simicska-érdekeltség, lesz honnan elvenni. Tavaly a Simicska-lapok egyébként még növelték hirdetési bevételeiket, tíz százalékkal.

Rosszabb éve volt a két baloldali lapnak. A Népszabadság és a Népszava hirdetési bevételei csökkentek tavaly. A Népszabadság 860,5 millióhoz jutott ebből a forrásból (tavalyelőtt 930 millió volt még a hirdetési pénz), ez a teljes bevétel 32 százalékát jelentette. A Népszava hirdetési bevételei 30 százalékkal csökkentek egy év alatt, 200 millió alá mentek már, hajszállal.

A Magyar Hírlap növelte ugyan a hirdetési bevételeit, de azok így is minimálisak, tavaly 26,6 milliót tettek ki. Ez a lap teljes bevételének mindössze hat százaléka.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.