Már a 2014-es vébé ügyében is vizsgálódik az FBI

futball
2015 június 04., 14:17
comments 15

A nagytekintélyű brazil újságíró, Jamil Chade friss cikke szerint az FBI és az amerikai igazságügyi minisztérium a 2014-es, brazíliai vébé ügyében is vizsgálódni kezdett. Chade értesülései szeirnt az FBI

Jérome Valcke és Ricardo Teixeira viszonyára kíváncsi.

Valcke Blatter legfőbb bizalmasa és mindenese, a FIFA főtitkára. Teixeira a brazil szövetség nagyhatalmú elnöke volt, de 2014-ben már csak a világbajnokság szervezőbizottságát vezette.

Chade értesüléseit az amerikai igazságügyi minisztérium nem erősítette meg, de forrásai szerint az FBI nemcsak Valcke és Teixeira kapcsolatát, hanem egymás közti üzleteit is vizsgálja.

Fun fact: Valcke fia, Sebastian 2014 szeptembere óta a brazil szövetség marketingtanácsadójaként dolgozik.

Amennyiben Chade értesülései pontosak, akkor az amerikai és a svájci hatóságok már öt világbajnokság

  • az 1998-as franciaországi;
  • a 2010-es dél-afrikai;
  • a 2014-es brazil;
  • a 2018-as orosz;
  • és a 2022-es katari

ügyében is nyomoznak.

És itt még nem is állt meg a botrány, a Press Assoiciation brit hírügynökség értesülései szerint az ausztrál hatóságok is vizsgálatot indítottak. Ausztrália pályázott a 2022-es vébé rendezésére, és most előkerült egy

462 000 dolláros átutalás bizonylata.


A pénzt az ausztrál szövetség utalta át az észak- és közép-amerikai labdarúgó szövetségnek - annak, amelyik a gyanú szerint Dél-Afrikától 10 millió dollárt kapott a szavazataiért a 2010-es vébéről döntő szavazáson.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.