Megszereztük a Clark Ádám tér átalakításának titkos terveit!

MŰVÉSZET
2015 június 04., 04:25

Orbán Viktor és Tarlós István már rábólintott arra a tervre, amivel Melocco Miklós szobrászművész kívánja feldobni a budapesti Clark Ádám teret. Ahogy azt a 80. születésnapját ünneplő művész a Heti Válaszban megjelent interjújában elmondta: a térre álmodott Makovecz-emlékmű terveit

"Orbán Viktor és Tarlós István is elfogadta. Az emlékmű egy 14 méter magas torony lesz, mögötte magasodik öt jegenye, és lesz benne egy kétméteres Makovecz-arc, pajzs alakú fülkében. A Sikló alján lenne méltó helye, a Nulla kilométerkövet pedig vissza kell tenni a Clark Ádám tér közepére."

A Clark Ádám tér most így néz ki:

siklo1

A tervek alapján pedig így fog (a jegenyéket tessék hozzáképzelni):

siklo2

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.