Tarlós: A Pride nem természetes és visszataszító

Budapest
2015 június 04., 05:06

Ha Kocsis Nem Vagyok Buzeráns Mátén és Tarlós Istvánon múlik, akkor nem az Andrássy úton lesz a legközelebbi melegfelvonulás. Kocsis a múlt héten dobta be, hogy szerinte a Pride-ot nem szabad világörökségi környezetben megrendezni, lehetne helyette például a Nagybani Piac parkolójában.

És most Tarlós István főpolgármester is elmondta a Budapest Pride-ról a véleményét a Mokkában. Az MTI által idézett Tarlós "nem egészen érti", mire jó a felvonulás, és

"attól tart, hogy ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez".

Amúgy az egész jelenség számára

"nem természetes és visszataszító".

Persze mindezt kizárólag a személyes véleményeként mondta el, azt nem tudja, hogy a felvonulás áthelyezésével akar-e foglalkozni a közgyűlés. Kocsis meg azt mondta kicsit szomorkásan, hogy ha akarná se tudná máshol megrendeztetni az eseményt, mert az a gyülekezési jog hatálya alá esik.

Jöhetnek a jobbikosok, aztán csak kénytelen lesz foglalkozni mégis a fővárosi közgyűlés a Pride-dal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.