A kormányban már megint felmerült a Corvinus egyetem beolvasztása

2015 június 5., péntek 2:26
34

Javaslatot kért az egyetem hatékonyabb működtetésére a Budapesti Corvinus Egyetem vezetőitől Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár. Szerinte az egyetem karai között nincs együttműködés és sok a párhuzamosság - például Pesten és Budán is van nyelvi központja, illetve míg Budán ökológiai tanszéke, Pesten környezettudományi intézete van.

A problémákra Palkovics szerint megoldás lehetne, ha összevonnák a Corvinust a Budapesti Műszaki Egyetemmel, így "újra létrejöhet az egykori József Nádor Egyetem".

Vagy "marad a jelenlegi felállás, ehhez azonban szükséges, hogy mind az egyetemen belüli, mind az egyetemek közötti együttműködések megfelelően működjenek a képzések tekintetében" - mondta.

Pedig azt még ő is elismeri, hogy az egyetem "el tudja tartani magát", mert az egykori Közgáz finanszírozni tudja a budai karokat is. Azt viszont tagadta, hogy szét akarnák választani az egyetemet, vagy el akarnák adni az épületeit, mert a budai karok képzései "a legjobbak, vagy a legjobbak között vannak" az agrárképzésben. (Napi Gazdaság via MTI)