Fantasztikus meccsel zárt tökéletes szezont a Barcelona

A Barcelona volt a 2015-ös BL-döntő esélyese. Fiatalabbak, gyorsabbak, és egyénileg jobb játékosok alkotják a csapatot, mint a Juventust. Ennek ellenére azért a Juventus sem érdemtelenül jutott be a döntőbe, a Real Madridon például meglepően simán léptek túl.

A Juventus a BL-döntők történetének második legidősebb kezdőcsapatával lépett pályára, az év végére félelmetes formába kerülő Barcelona ellen. Mind a két csapat megnyerte hazája bajnokságát és kupáját, a tét az volt, melyikük tud triplázni.

// ]]>

A meccset a Juventus kezdte jobban, de az első barcelonai helyzetből gól is lett a túloldalon, Rakitic lőtt be hét méterről egy beadott labdát. Ezek után a Juventus összeszedte magát, és az első félidő második felében egyértelműen a Barcelona fölé kerekedtek.

// ]]>

A második félidő ugyanígy kezdődött, és a Juventusnak össze is jött az egyenlítés. Tevez lőtte rá a kapura, ter Stegenről kijött a kellemetlen lövés, Morata pedig bevágta.

A gól után is formában maradt a Juventus, sorra dolgozták ki a helyzeteket. A Barcelona veszélyesen kontrázott, de Buffon mindig a helyén volt.

Mégis a Barcelona talált be, megint egy kapusról kipattanó, lesipuskás góllal, Suarez talált be. A legvégén a Juventus mindent egy lapra tett fel, és ahogy az lenni szokott, a legutolsó másodpercekben be is talált az ellenfél. Neymar maradt higgadt.

Az UEFA szerint Iniesta volt a meccs embere, szerintem a három gól ellenére Buffon is megérdemelte volna a címet.

A Barcelona a Guardiola korszak első évéhez hasonlóan megnyert mindent idén is. Jövőre megpróbálják megvédeni a BL-címüket, ami eddig még senkinek sem jött össze. Ez a Barcelona a világtörténelem egyik legjobb csapata, de a Juventusnak semmi szégyenkeznie valója sincs, nagyszerűen helyt álltak egy jó meccsen.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.