Első nőként egyedül evezi át a Csendes-Óceánt Sonya Baumstein

sport
2015 június 07., 17:58
comments 68

sonyabaumstein

Elindult Japánból a floridai Sonya Baumstein a kis zöld kajakjával. Ha 9600 kilométer evezés után, szeptember végére eljut Kaliforniába, akkor ő lesz az első egyedül evező nő, aki átkel a Csendes-Óceánon.

Minden nap 14-16 órát tervez evezni, még a tervezett alvásokat is meg-meg fogja szakítani ellenőrzések miatt. A magas költségek miatt kísérőhajó nem követi az útját.

A 29 éves Sonya Baumstein nem zöldfülű kajakos, egy fiatalkori autóbalesetig versenyszerűen evezett, majd pár éve három férfivel közösen átevezte az Atlanti-Óceánt. Washington államból felevezett egyedül Alaszkáig, azon a furcsa állódeszkán átevezett a Bering-szoroson, és egyszer 2900 kilométer biciklizett a mexikói határtól Seattle-ig.

A leginkább azt várja, hogy a tiszta éjszakákon a teljes Tejutat látni fogja.

(Yahoo News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.