Stan Wawrinka a Roland Garros győztese

A világelső Novak Djokovics itt tehette volna tökéletessé karrierjét, ugyanis egyedül a Roland Garros hiányzik a gyűjteményéből. Ez nem is olyan meglepő, ugyanis Roger Federer is csak egyszer tudta megnyerni, amikor Rafael Nadal sérült volt. Nadal 2005 óta kilencszer nyerte meg a tornát.

Djokovics idén megverte Nadalt a legjobb nyolc között (ez volt Nadal második veresége Párizsban!), majd Andy Murrayt egy gyilkos ötszettes meccsen az elődöntőben. Ezek után mindenki azt hitte, hogy a svájci Stan Wawrinka legyőzése nem okozhat túl nagy gondot.

De arra senki sem számított, hogy Wawrinka élete legjobb teniszét veszi elő.

Az ismerkedő első szettet még elvesztette, de utána nem kegyelmezett, nincs olyan teniszező a földön, akit ma ne vert volna meg. Djokovics nem játszott rosszul, de esélye sem volt a svájcival szemben. Az utóbbi évek egyik legszínvonalasabb Grand Slam döntője volt.

4:6 - 6:4 - 6:3 - 6:4

Wawrinka a 2014-es Australian Open után második Grand Slam tornáját nyeri, ő az egyetlen, aki a nagy négyes (Nadal, Federer, Djokovics, Murray) mellé állandóan fel tudott nőni. Sőt, szép lassan akár Murray helyett odatehetjük őt is, ugyanis ugyanannyi Grand Slam címük van. Federerrel párosban olimpiát nyert, tavaly pedig Svájc történetében először behúzták a Davis-kupát is.