Atomvita a Krímről

Tbg
külföld
2015 június 08., 18:29
comments 92

Oroszország megtagadta a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) éves jelentésének aláírását, mivel a dokumentum Ukrajnában lévő atomerőműként hivatkozott egy nukleáris létesítményre, amely a Krím félszigeten fekvő Szevasztopol közelében található.

A diplomaták hozzátették, Ukrajna tiltakozását fejezte ki az orosz lépés miatt, és legalább nyolc másik ország kijelentette, nem hajlandóak elfogadni Moszkva álláspontját. A Kreml tavaly márciusban csatolta Oroszországhoz a Krím félszigetet, azonban a legtöbb ország nem ismeri el az orosz fennhatóságot a térség felett.

Az állami tulajdonban lévő ukrán EnergoAtom vállalat azt mondta, korábban értesítette a NAÜ-t arról, hogy a Krím félsziget Oroszországhoz csatolása óta nem jut be a térségben lévő atomerőművekbe, és így nem tud felelősséget vállalni a létesítményeket érintő kérdésekben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.