ATV: Új szélsőjobboldali erő szerveződik a csalódott jobbikosokból

Az előző parlamenti ciklusban még jobbikos országgyűlési képviselőként tevékenykedő Bertha Szilvia új nemzeti radikális erő szervezésébe kezdene - írja az atv.hu. Bertha szerint erre azért van szükség, mert a Jobbik a néppártosodás útjára lépve magára hagyta a magyar nemzeti radikális oldalt, itt azonban továbbra is óriási igény van a közösségi életre és a korábbi jobbikos mozgalmi jelleg megtartására. Az exképviselő szerint a Jobbik úgy néppártosodik, hogy közben az adófizetői forintokat kénytelenek politikai marketingre költeni, ez pedig kedvezőtlenül hat a szakmai politizálásra. Állítólag a mai napig vannak a Jobbik vezérkarában is olyanok, akiknek nem tetszik az új irány.

Bertha Szilva Facebook

Bertha Szilvia azért hagyta ott a Jobbikot a 2014-es kampány után, mert nem tartotta megfelelőnek a Volner János által neki ajánlott pozíciót. Ez pletykák szerint összezördüléshez vezetett, végül Bertha a Jobbik 2014-es listájának 25. helyén kötött ki, ez meg már nem bejutó hely.

Az atv értesülései szerint Bertha Kiss Róberttel, a Magyar Gárda korábbi főkapitányával szervezkedne. Kiss volt az, aki a kiszivárgott csókolózós videója miatt kényszerült lemondásra. Kiss és Bertha személyesen is jó viszonyban vannak, Kiss pedig a lemondása óta próbál valamilyen szervezetet összehozni, mert szerinte a Jobbik a Magyar Gárdát is kidobta az ablakon.

Az atv egy jobbikos összeesküvés-elméletről is ír, mely szerint a most szerveződő új erőt egy Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár érdekeltségi körébe tartozó cégcsoport támogatná, ugyanis Bertha Czombával is jóban van. Czomba erről nem akart nyilatkozni az atv-nek, de Bertha elismerte, hogy szakmai kérdésekben kapcsolatot tart az államtitkárral, és arról is beszélt, hogy

„nemzeti elkötelezettségű emberként sokkal nagyobb lehetőség lát felhalmozott ismeretei és szakmai tapasztalatai kamatoztatására akár a kormányoldallal zajló együttműködésben, mint hogy tétlenül nézze Magyarország sorvadását egy lehetőségeiben erőteljesen korlátozott ellenzéki szakértőként.”

Na bumm.