ATV: Új szélsőjobboldali erő szerveződik a csalódott jobbikosokból

2015 június 8., hétfő 4:37
265

Az előző parlamenti ciklusban még jobbikos országgyűlési képviselőként tevékenykedő Bertha Szilvia új nemzeti radikális erő szervezésébe kezdene - írja az atv.hu. Bertha szerint erre azért van szükség, mert a Jobbik a néppártosodás útjára lépve magára hagyta a magyar nemzeti radikális oldalt, itt azonban továbbra is óriási igény van a közösségi életre és a korábbi jobbikos mozgalmi jelleg megtartására. Az exképviselő szerint a Jobbik úgy néppártosodik, hogy közben az adófizetői forintokat kénytelenek politikai marketingre költeni, ez pedig kedvezőtlenül hat a szakmai politizálásra. Állítólag a mai napig vannak a Jobbik vezérkarában is olyanok, akiknek nem tetszik az új irány.

Bertha Szilva Facebook

Bertha Szilvia azért hagyta ott a Jobbikot a 2014-es kampány után, mert nem tartotta megfelelőnek a Volner János által neki ajánlott pozíciót. Ez pletykák szerint összezördüléshez vezetett, végül Bertha a Jobbik 2014-es listájának 25. helyén kötött ki, ez meg már nem bejutó hely.

Az atv értesülései szerint Bertha Kiss Róberttel, a Magyar Gárda korábbi főkapitányával szervezkedne. Kiss volt az, aki a kiszivárgott csókolózós videója miatt kényszerült lemondásra. Kiss és Bertha személyesen is jó viszonyban vannak, Kiss pedig a lemondása óta próbál valamilyen szervezetet összehozni, mert szerinte a Jobbik a Magyar Gárdát is kidobta az ablakon.

Az atv egy jobbikos összeesküvés-elméletről is ír, mely szerint a most szerveződő új erőt egy Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár érdekeltségi körébe tartozó cégcsoport támogatná, ugyanis Bertha Czombával is jóban van. Czomba erről nem akart nyilatkozni az atv-nek, de Bertha elismerte, hogy szakmai kérdésekben kapcsolatot tart az államtitkárral, és arról is beszélt, hogy

„nemzeti elkötelezettségű emberként sokkal nagyobb lehetőség lát felhalmozott ismeretei és szakmai tapasztalatai kamatoztatására akár a kormányoldallal zajló együttműködésben, mint hogy tétlenül nézze Magyarország sorvadását egy lehetőségeiben erőteljesen korlátozott ellenzéki szakértőként.”

Na bumm.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt