Tállai államtitkár szerint a kormánypárti képviselők csak tízmilliárdokkal változtatták meg a költségvetést

POLITIKA
2015 június 08., 04:01
comments 25

Bár a költségvetéshez benyújtott 561 módosító indítvány kilencven százalékát az ellenzék jegyezte, Tállai András nemzetgazdasági államtitkár szerint "nem tudtak olyan alternatívával előállni, amely a büdzsé szerkezetét megváltoztatta volna". Ez magyarul azt jelenti, hogy a kétharmados kormánytöbbség leszavazta a javaslataikat.

A kormánypárti módosító javaslatok felét viszont támogatta a kormány, így a fideszes képviselőknek néhány tízmilliárd forinttal sikerült növelniük a költségvetést. Olyan kis kedvenc projektjeikre jutott így pluszpénz, mint a városligeti múzeumnegyed - a projekten belül hatmilliárd forintot csoportosítanak át - vagy az Operettszínház, ami egymilliárd forint plusz pénzt kap. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.