Az alumínium is okozhatja a rejtélyes méhhalálokat

2015 június 10., szerda 14:35
113

Nemcsak Budapesten, hanem a világ minden pontján egyre nagyobb gond, hogy nem tudjuk, mi van a méhekkel. Az viszont tuti, hogy valami van velük, néha ugyanis tömegesen pusztulnak el, de nem tudni mitől. Pár napja Budapesten, a Szabó Ervin Könyvtár környékén is megjelent egy csomó méhtetem, de erre a legvalószínűbb magyarázat az lehet, hogy a környéken épp a méhek elhullása előtt permetezték a fákat.

Viszont több más alkalommal nem ennyire egyszerű a magyarázat az ilyen méhtragédiákra.

A méhekkel kapcsolatban pedig nemcsak azért fáj a tudatlanság, mert az ember szeret mindent átlátni, hanem azért is, mert az ember által fogyasztott élelmiszerek jelentős része függ a méhek munkájától. Egyes felmérések szerint minden harmadik falatunkkal volt valamilyen munkája a világ méheinek. Ha tehát ők elhullanak, az akár tömeges éhínségekhez vezethet.

Ezért is kutatja egy rakás tudós, hogy mi miatt kezdtek világszerte pusztulni a méhek. Egy új kutatás szerint pedig

az alumínium is hibás.

Hogy az alumínium az emberek számára is lehet idegméreg, egyre többen állítják, több kutató szerint az alumínium lehet a felelős az Alzheimer-kór terjedéséért is. Most kiderült, hogy az először 1825-ben előállított fém (zseniális, nyelvújításkori magyar nevén TIMANY) a méhek agyát is roncsolja, rontja a kognitív képességeiket.

A gond az, hogy ha az alumínium valóban káros, akkor a méhek és mi is rábasztunk, hiszen a fém mára szinte mindenhol megtalálható, savas esők mossák a talajba. Az alumínium koncentráxiója egyre nő a méhek életterén és magukban a méhekben is. (Quartz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt