Tényleg gyomrozza egymást Orbán Viktor barátja és Cser-Palkovics polgármester

Egyéb
2015 június 10., 07:29
comments 64

Nem volt a Videoton bajnoki címét ünneplő székesfehérvári rendezvényen a klub tulajdonosa, Garancsi István (Orbán Viktor barátja, egyre sikeresebb üzeltember, akinek üzleteit jogszabályváltoztatások is segítik manapság).

photo_camera Garancsi István (balra) Fotó: MTI

Garancsi tegnap az Indexnek azt nyilatkozta, hogy a városházáról senki nem hívta őt az ünnepségre. Garancsi 2007-ben vette át a csődben lévő Videotont, 2011-ben első bajnoki címét ünnepelte a fehérvári klub, most a másodikat. De ezt Garancsi nélkül.

Garancsi megjegyezte azt is, hogy szerinte a klub történetének első két bajnoki címének megszerzése után a város jobban a Vidi mellé állhatna. Ahogy a 80-as évek közepén.

Ez azért is érdekes, mert Orbán Viktor egyik kedvenc csapata mellé azért más, nagy szponzorok odaálltak, a legnagyobb költségvetésű klub volt a fehérvári az elmúlt években. A VIP-szektorban rendszeresen megjelent a miniszterelnök is. Sőt, amikor Orbán pár hete Székesfehérváron járt, még szóba is került a sajtótájékoztatóján a Videoton. 

photo_camera Forrás: Facebook/Cser-Palkovics András

A sértődött Garancsinak a Facebookon válaszolt Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András.

A polgármester szerint Garancsi tényleg nem kapott meghívót az ünnepségre, de miért is kellett volna, hiszen a saját rendezvénye volt.

"Az ünnepséget ugyanis - és eddig azt hittem, Garancsi István is tudja, mi zajlik a saját cégénél - a Klub és a város közösen szervezte. Ahogy a polgármester sem kapott meghívást saját magától, úgy az is gyerekes furcsaság lett volna, ha a klub tulajdonosa magának meghívót küldött volna"

- írja Cser-Palkovics. 

A polgármester annyira belejött, hogy tovább üti Garancsit.

"Garancsi István nem volt ott hetekkel korábban a spontán ünneplésen sem a Városházán, illetve a város főterén, ahova egyébként senki sem kapott írásbeli meghívót, hiszen a bajnoki címek ünnepléséhez kötődő helyi szokásjog mindenkit anélkül is kötelez. Sajnos ott sem tudott senki köszönetet mondani Garancsi Istvánnak, mert nem tisztelte meg a várost személyes jelenlétével. Ahogy tudtommal a kupadöntőn sem volt jelen – remélem, nem azért, mert nem hívta meg a város."

És van még tovább is, Garancsi nyakába varrja Cser-Palkovics, hogy nem Csányi Sándor, az MLSZ elnöke adta át az aranyérmeket a Videoton játékosainak.

"Érdekes, hogy Garancsi István - aki mellesleg az MLSZ elnökségének tagja - azt nem kifogásolta, hogy nem az MLSZ elnöke adta át az aranyérmeket a bajnokcsapatának, ami azért valóban elég furcsa és ritka dolog egy bajnoki idény végén. Még akkor is, ha persze nagy szurkolói tetszésnyilvánításra kétségtelenül nem számíthatott volna a színpadon."

És azt sem hagyta annyiban a polgármester, hogy Garancsi István szerint nem áll a város a klub mögött. Cser-Palkovics azt írja, hogy "Székesfehérvár évtizedek óta a klub mögött áll és évtizedek múlva is ott fog állni. A másodosztályban is és a bajnoki győzelem után is. Ahogy azt is mindig elismerte, hogy a klubot Garancsi István mentette meg az anyagi csődtöl".

A Videoton a bajnoki cím ellenére menesztette edzőjét, a spanyol Carillót. Garancsi szerint azért, mert az edző azokat játszatta, akikről tudni lehetett, hogy az idény végén távoznak, és nem azokat, akiket a helyükre hoztak még télen. A polgármester ebbe a témába is belemegy, amikor megjegyzi, hogy ebben is egyetértenek vele.

De. Felszakad még egy seb, hogy miért a Fradi-pályán rendezték meg a Ferencváros-Videoton kupadöntőt (4-0 lett a Fradinak), és miért nem tett semmit Garancsi a szurkolói kártyával nem rendelkező Videoton-szrukolók érdekeiért. Ez itt már elég belterjessé válik, de biztosan lesz még folytatás, amikor Garancsi városvezetési tanácsokat ad majd Cser-Palkovicsnak.

A polgármester azzal búcsúzik, hogy "van egy tulajdonos, akinek jogában áll a dolgok menetét meghatározni, döntéseket hozni és azokért a felelősséget vállalni. Ezt mi tiszteletben tartottuk és tartjuk a jövőben is." Végül gratulál a bajnoki címhez. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.