A Váci utcánál is megjelent a csodalámpa, ami egyszerre mutat zöldet és pirosat a gyalogosoknak

közlekedés
2015 június 11., 07:46
comments 138

Olvasónk küldte a sokatmondó képet a Váci utca és a Kossuth Lajos utca kereszteződéséből, ahol a közlekedési lámpa egyszerre mutat zöldet a gyalogosoknak a zebra egyik oldalán, és pirosat a másikon.

vaci_utca

 

A forradalmi ötlet lényege, mint az az Index néhány hetes videójából kiderül, hogy felgyorsítsa a kereszteződés forgalmát. Forradalminak lehet, hogy forradalmi, de hogy jó ötlet-e, azon lehet vitatkozni: én például néha a saját oldalamon nézem meg, milyen színű a lámpa, mert a szemközti nem látszik vagy kiégett; nem beszélve a zebrára jobbra kis ívben kanyarodó autósokról (lásd a képet), akik abban a hitben kanyarodnak, hogy a gyalogosoknak piros a lámpa, miközben zöld. Vagyis piros. Vagy mégis zöld?

Szerinted?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.