Nobel-díjasként is lehet ostoba vicceket elsütni

TUDOMÁNY
2015 június 11., 12:00
comments 184

A tudományos újságírók Szöulban tartott világkonferenciáján sütötte el kedden az alábbi tréfát a Nobel-díjas Tim Hunt biokémikus:

"Hadd mondjam el önöknek, mi a bajom a lányokkal (...) három dolog történik, ha ők is ott vannak a laborban (...) a férfiak beléjük szeretnek, ők szeretnek bele a férfiakba, és ha kritika éri a lányokat, elsírják magukat".

photo_camera Tim Hunt a szegedi egyetem Nobel-díjasoknak tartott 2012-es rendezvényén. Fotó: AFP

Az orvosi Nobel-díjat 2001-ben megkapó, 72 éves Hunt tegnap a BBC-n elnézést kért a megjegyezése miatt, amit állítása szerint térfának szánt, esze ágában sincs a női tudományos karrierjének útjába állni.

A megjegyezését követő vihar miatt Hunt lemondott a University College London (UCL) egyetemen betöltött állásáról, amit a UCL nagy megelégedéssel vett tudomásul. (MTI/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.