Blatter, ez a ravasz róka még a végén nem fog lemondani

A tegnapi Schweiz am Sonntag írta meg, hogy Sepp Blatter erősen gondolkodóba esett, hogy elkapodta a lemondása bejelentését, és talán mégis ő a legalkalmasabb ember a világ legkorruptabb szervezete, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vezetésére.

Állítólag olyan erős támogatást kapott Afrikából és Ásziából, a két kedvenc kontinensétől, hogy ezért dilemmázik. Blatter a nagy meggondolások mestere. 2011-ben is azzal hűtötte le az ellene ágálókat, hogy az utolsó ciklusát vállalja, aztán távozik. Ehhez képest természetesen újra elindult, és pár hete ötödször is megválasztották elnöknek a 79 éves svájcit, annak ellenére, hogy éppen erre időzítve a fél FIFA-t letartóztatták korrupciós ügyek miatt.

Blattert hivatalosan még nem vádolták meg, de szinte mindenki mást a vezetőségből igen. Ezért jelentette be megválasztása után szinte azonnal, hogy lemond. Az eddig forgatókönyvek szerint utódját decemberben választják meg.

Blattert állítólag a FIFA-nál figyelmeztették, ne próbáljon meg maradni, és a szavát tarva távozzon. (dailymail)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.