Tarlós önmagához képest is erős közleménnyel indította a hetet

Budapest
2015 június 15., 09:11
comments 207

"Eddig sem feltételeztem, hogy Gy. Németh Erzsébetet egyszer az Akadémia tiszteletbeli tagjaként köszönthetem, de amit az M3-as metró- és a csillaghegyi árvízvédelmi törvényről nyilatkozott, az egyenesen a mély sötétség"

- írja a közleményében Tarlós István főpolgármester.

Arról van szó, hogy szombaton a DK-s Gy. Németh, fővárosi önkormányzati képviselő azt mondta, a főpolgármester alkalmatlansága vezetett ahhoz, hogy a kormány rátette a kezét a budapesti fejlesztésekre is. Az ellenzéki politikus szerint a kormányzat is megelégelte a "tehetetlenséget", ezért a Fidesz a közelmúltban törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, hogy az óbudai gátépítést és a 3-as metró felújítását kivegyék a főváros kezéből, és kiemelt nemzetgazdasági beruházássá nyilvánítsák. Ezt a javaslatot nem fővárosi fideszes képviselők adták be, hanem Gulyás Gergely, majd csak a végén íratták alá két fővárosi képviselővel, vagyis nem konzultáltak előtte erről - tette hozzá.

Tarlós szerint túl azon, hogy "a törvény tartalma nem az, amit Gy. Német halandzsál", de az előterjesztést ő maga kérte. A szövegezését Gulyás Gergely a Fővárosi Önkormányzat munkatársaival közösen készítette.

Maga a törvény csupán az engedélyezési eljárások egyszerűsítését célozza, és szó sincs arról, hogy az óbudai gátépítés és a 3-as metró felújításának felügyeletét az állam venné át. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.