A Jobbikkal alapíthat EP-frakciót Marine Le Pen

külföld
2015 június 16., 03:43
comments 81

Nemzetek és Szabadságok Európája néven európai parlamenti frakciót alapítana Marine Le Pen, a francia szélsőjobb vezére. Le Pen Nemzeti Frontja a tavalyi EP-választás nagy nyertese volt Franciaországban, 23 EP-képviselője van. Ez kettővel kevesebb a frakcióalapításhoz szükséges létszámnál, de parlamenti források szerint más európai szélsőjobboldali pártok csatlakozásával akár 36 fős frakciót is alapíthatnak.

A pletykák szerint a Jobbik három EP-képviselője - Balczó Zoltán, Kovács Béla és Morvai Krisztina - közül is csatlakozhat egy a frakcióhoz, amihez még a brit UKIP, a holland PVV, az osztrák Szabadságpárt, a belga Vlaams Belang és az olasz Északi Liga képviselői is csatlakozhatnak.

Hogy melyik jobbikos csatlakozik, arról egyelőre nincs információ. (Via Politico.eu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.