A klasszikus Super Mario pályáit még papírlapokon tervezték meg

Játék
2015 június 16., 18:51
comments 59

Idén fog még megjelenni a Super Mario Maker, aminek segítségével mindenki szabadon tervezhet majd pályákat minden idők alighanem legnépszerűbb ugrálós-mászkálós játékának karaktereihez. A játékhoz most nagy kampányt indított a Nintendo, ennek volt egy eleme, hogy egy videóban megszólaltak az eredeti Super Mario tervezői, így Takashi Tezuka is.

supermario01

És ő mesélt arról, hogyan született a legendás játék: mindent kézzel terveztek meg, majd ezeket a tervrajz-papírokat adták oda a programozóknak, hogy vigyék át őket a virtuális térbe.

supermario02

Ezek gyönyörű terveket eredményeztek, de az igaz, hogy ha valami gubanc merült fel és változtatni akartak, nagyon gyorsan kaotikussá vált minden, ilyenkor ezért inkább félig áttetsző másolós papírra kezdték felvezetni a változtatásokat.

supermario03

Akkori módszertanaik és ötleteik mind belekerülnek majd most a Super Mario Maker-be. (via Boingboing)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.