Itt a megoldás a nap képére: féltek, hogy egymásnak esnek a szívbetegek, a közmédiával nyugtatják le őket

A balatonfüredi szívkórház társalgóinak tévéin mostantól kizárólag a közmédia adásai mehetnek. Ha a betegek  mégis átkapcsolnának valami másra, akkor ahhoz a főigazgató külön engedélyét kell kérniük.

Forrás: Médiajogfigyelő Facebook

A kórház orvos igazgatója szerint azért kellett keményebb szabályokat hozni a társalgókban, mert

az idősebb betegek között néha már szinte közelharcba átcsapó viták robbantak ki azért, hogy melyik műsor menjen, ami felépülőben lévő szívbetegeknél nem a legszerencsésebb dolog.

A kórház dolgozói úgy érezték, hogy a helyzet kezd tarthatatlanná válni, ezért a legutóbbi igazgatói értekezleten jelezték a vezetőségnek, hogy sürgősen véget kell vetni a távirányítóért folytatott harcoknak, ezért bevették a házirendbe, hogy ne lehessen csak úgy össze-vissza kapcsolgatni, a kórház tévéin csak a közmédia adásai mehetnek.

Az orvos igazgató szerint ez nem egy kaszinó, nem szórakoztatni akarják a betegeket, hanem csak az információhoz jutás lehetőségét akarják biztosítani nekik. Azért döntöttek közmédia adásai mellett, mert azt függetlennek tartják. Így a kórház három társalgóját felosztották az M1, a Duna TV és a Duna World között.

Aki mást akar nézni, az napi 312 forintos különdíjért kérhet saját tévét a szobájába.