A MÁV még nem értesült az új irányvonalról

ennyike
2015 június 18., 15:39
comments 64
photo_camera Kedvezmény (via olvasónk)

A MÁV szabályzata szerint a menekültek ingyen jutnak menetjegyhez.

2.3.1. Kedvezmények

  • A menekültként vagy oltalmazottként való elismerést kérelmező személy a számára rendszeresített Tartózkodási engedély és érvényes Igazolás bemutatásával, valamint a menekültként, oltalmazottként, menedékesként elismert személy személyi igazolvány és érvényes Igazolás bemutatásával az igazoláson feltüntetett időpontban vagy időszakban és viszonylatban díjtalan utazásra jogosult. A kedvezményre jogosultnak regisztrációs jegyet kell váltania.

2.3.2. Igényjogosultság

  • A kedvezményre jogosító igazolást a BÁH (Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, illetve annak tagintézménye (pl. Bicskei Befogadó Állomás) állítja ki. Az utazási kedvezmény a tartózkodási engedély és az igazolás, illetve a személyi igazolvány és az Igazolás együttes bemutatása esetén vehető igénybe.

Természetesen ez csak azokra vonatkozik, akik megkapták a menekült- vagy oltalmazott státuszt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.