Lázár sofőrjének szállása és a vendéglátás került 450 ezer forintba Milánóban

POLITIKA
2015 június 18., 14:14
comments 97

A Direkt36 újságírója, Pethő András is kérdezte Lázár Jánost csütörtöki sajtótájékoztatóján.  Pethőt Lázár titokzatos milánói és zürichi utazásainak részletei érdekelték. Ezzel kapcsolatos kérdéseire épp ma kapott választ a Miniszterelnökségtől, amiből kiderült, hogy Lázár 280 ezer forintot költött autóbérlésre Zürichben, Milánóban pedig  450 ezer forint ment el a sofőr szállására és egyéb vendéglátási kiadásokra, azt nem tudni, milyen arányban. 

Azt eddig is lehetett tudni, hogy valaki volt Lázárral Milánóban, de azt nem lehetett tudni, ki szállt meg vele. Most Lázár azt állította hogy sofőrje volt a másik vendég, akinek fizették a szállását.

Ugyanakkor Lázár továbbra is titokban szeretné tartani, hogy mit csinált a városokban, mint mondta, nem szeretné azt a helyzetet előidézni, hogy meg kelljen mondania, hogy kivel találkozott. Elmondta azt is, hogy a helyi konzulátusok nem vettek részt útjainak szervezésében, ezeket kezdetben a Miniszterelnökség állta, majd pedig végül Lázár maga fizette be a költségeket.

Arra a kérdésre, hogy milyen típusú autónak a bérlése került ennyire sokba, Lázár azt válaszolta, hogy az autó nem hagyott benne mély nyomokat, és éppen az újságírók közreműködésének hála leszokott az autók szeretetéről. De talán a szálloda sofőrszolgálata biztosította az autót.

Pethő volt az, aki az Origónál Lázár külföldi útjai után kezdett el vizsgálódni, ennek eredménye lett, hogy nem sokkal később Sáling Gergőnek távoznia kellett az Origó éléről, utána pedig közel az egész szerkesztőség távozott.

A jelek szerint a csütörtöki volt az első alkalom, hogy Lázár és Pethő találkoztak, legalábbis erre utal, hogy a miniszter azzal kezdte, hogy nagyon örül a személyes találkozásnak. Lázár válaszában mindezeken kívül meghívta Pethőt egy külföldi útjára, hogy lássa, hogyan zajlik egy ilyen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.