A Google péntektől védi a bosszúpornó áldozatait

bulvár
2015 június 19., 20:07
comments 60

Pénteken jelentette be a Google, hogy a bosszúpornó áldozatainak lehetősége van arra, hogy eltávolítsák az őket ábrázoló képeket, videókat a keresési találatok közül. A cég szerint egyre nagyobb gond az interneten, hogy az emberek volt barátjukról/barátnőjükről olyan intim tartalmakat töltenek fel, amiket az nem engedélyezett korábban. A Google alelnöke, Amit Singhal szerint

"a mi filozófiánk mindig is az volt, hogy a keresés az egész internetre vonatkozik, de a bosszúpornó olyan személyes tartalom, aminek alanya áldozat."

(TIME)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.