Elmesélte a magyar védő, hogyan állíttatta ki Messit

futball
2015 június 20., 15:11
comments 57

A Copa Americán, Jamaika ellen lesz százszoros válogatott Lionel Messi. A szép kerek szám miatt a FourFourTwo felidézte a csatár 2005-ös bemutatkozását az argetin válogatottban a magyarok ellen, amit Messi amúgy szeretne elfelejteni. Az ekkor 18 éves játékos Lisandro Lopez helyére jött be a barátságos meccsen, 47 másodperccel később pedig már ki is állította Markus Merk.

Az parádés, ahogy a két magyar riporter közvetíti az eseményeket, nem is tudom, mi a jobb, amikor a kommentátor annak örül, hogy nem láthatja Messit a pályán vagy az, amikor Kovács Kálmán megjegyzi, hogy kiváncsi lett volna mit tud nyújtani ez ellen a jó magyar válogatott ellen.

A FourFourTwo most megszólalta a játékost, aki elmondhatja magáról, hogy ő az egyetlen, akiről kiállították Messit. Vanczák Vilmos azt mesélte, hogy a híre megelőzte Messit, kiváncsiak voltak rá. "Ahogy beállt, azonnal csináltam egy faultot rajta, visszarántottam, de őt állították ki, mert visszaütött" - mondja Vanczák, aki szerint nem volt igazából erős vagy veszélyes ütés, csak rossz helyen találta el. Vanczák szerint sem érdemelt pirosat az argentin, sajnálta is Messit.

A leküldött csatárt sírva találták az öltözőben a csapattársai, ő maga a következő meccset tartja az igazi debütálásának a válogatottban, Paraguay ellen, egy hónappal később.

Messit jelenleg még négyen is megelőzik az argentin válogatott öröklistáján, az Atletico Madridot edző Simeone (106 meccs), a még aktív, szintén Barcelona-játékos Mascherano (113), Roberto Ayala (115) és nagyon nagyon messze Javier Zanetti, 145 meccsel.

Az örök góllövőlistán is van még játékos Messi előtt, Batistuta 56 góllal, Messi 46-nál tart, eddig, de még mindig csak 27 éves. A válogatottban szintén a magyarok ellen bemutatkozó Maradona egyébként 91 válogatott mecsen 34 gólt szerzett. De ő világbajnok, Messi csak a döntőig jutott tavaly.

Az a 2005-ös jó magyar válogatott pedig Messi kiállítása ellenére 2-1-es vereséget szenvedett, az argentinok szövetségi kapitánya, José Pekerman pedig azt mondta: "Nagyon érdekes, magas színvonalú meccs volt, mindkét csapat azt hozta, amit vártak tőle, mi lehettünk a boldogabbak, mert nyertünk. Igazságos eredmény született, Argentína - ha kevéssel is -, de jelenleg jobb a magyaroknál". A magyarok kispadján ülő Lothar Matthaus bosszús volt a két kapott fejesgól miatt. 

Magyarország-Argentína 1-2 (1-1)
Puskás Ferenc Stadion, 20 ezer néző, v.: Markus Merk (német)
gól: Torghelle (29.), illetve Rodriguez (19.), Heinze (62.)
kiállítva: Messi (65.)
sárga lap: Bodnár (16.), Vanczák (66.), illetve Scaloni (36.), Rodriguez (52.)
Magyarország: Király Gábor - Juhász Roland, Éger László, Vanczák Vilmos (Tóth Norbert 87.), Huszti Szabolcs - Bodnár László, Takács Ákos, Böőr Zoltán (Kenesei Krisztián 69.), Halmosi Péter (Priskin Tamás 69.) - Gera Zoltán, Torghelle Sándor (Kerekes Zsombor 69.)
Argentína: Leonardo Franco - Lucas Bernardi, Roberto Ayala, Gabriel Heinze - Lionel Scaloni, Maximiliano Rodriguez, Juan Pablo Sorín, Andres D,Alessandro (Mario Santana 89.), Luis Gonzalez (Pablo Zabaleta 82.) - Hernan Crespo, Lisandro Lopez (Lionel Messi 64.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.