Norvég női focisták végre bevallották: Teljesen hülyék a focihoz, még a szabályokat sem értik

sport
2015 június 21., 10:10
comments 105

Négy norvég női labdarúgó fogta magát, és végre bevallotta, amit mindenki régóta sejtett: fogalmuk sincs a játékról és állandó gondot okoz számukra a szabályok megjegyzése is.

A norvég sportújságíró, Nickolay Ramm kérésére három válogatott játékos és egy negyedik társuk leült, és szembenézett mindennel, amivel csak szembe lehet. Például hogy fogalmuk sincs, hogy mi az a les, a legközelebbi definíció az lett, hogy ha valaki túl gyorsan fut a labdáért.

A 44-szeres válogatott játékos, a 23 éves Emilie Haavi például arról beszélt, hogy néha egyszerűen elfelejti, mit is kéne csinálnia a pályán.

Néha egyszerűen felkapom a labdát a kezemmel. Megfeledkezek magamról és megtörténik. Ó, szar, kezezés.

A 96-szoros válogatott kapus, Ingrid Hjemseth pedig arra panaszkodik, hogy nem tudta megszokni, hogy a labda gömbölyű, állandóan kiperdül a kezéből.

A válogatott csapatkapitánya, a 154-szeres válogatott Trine Rønning pedig arra akadt ki, hogy párszor belenézett női focimeccsekbe a tévében, de borzasztóan unalmasak voltak. Ő beszél arról is, hogy be kell látni, egyszerűen szarok és kész.

És ott van még a 22 éves Cathrine Dekkerhus, akit már megválasztották az ország legvonzóbb női játékosának. Mint mondta, sok baja volt ebből, mert egy csapattársa beleszeretett, és ott kellett hagynia a csapatát. Ő amúgy huszonötöt is tud dekázni, igaz, egy luftballonnal.

A végén pár ajánlást is megfogalmaznak a FIFA-nak, például kisebb pályákat kérnek, és hogy a szabadrúgásokat el lehessen végezni kézzel is.

A filmet a norvég közmédia forgatta le. És fantasztikusan jól sikerült. (via Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.