A Paks II. Zrt. szerint Jávor Benedek össze-vissza posztolgat minden hülyeséget Paks II-ről

POLITIKA
2015 június 22., 16:24
comments 134

Hétfőn délelőtt írtuk meg, hogy Jávor Benedek, a PM európai parlamenti képviselője megszerezte a paksi bővítés hatástanulmányának bírálati anyagait. Ez az a hatástanulmány, aminek a kormány eddig még a létezését is tagadta. Jól is tették, hogy tagadták, a Jávor által nyilvánosságra hozott anyagokból ugyanis az derül ki, hogy a

a paksi bővítés egy nagy szar.

Alulbecsülték a beruházás költségeit, a bővítés komolyan fenyegeti a környék élővilágát, elavult adatokkal érveltek Paks II. megtérülése mellett, és ha az új blokkok dolgozni kezdenek, ellehetetlenítik a meglévő blokkok gazdaságos működését is.

Na, erre az egészre délután reagált a Miniszterelnökség. Ezt írták:

„Félrevezető információk jelentek meg a Paks II. beruházásról.

Az új atomerőművi blokk(ok) előkészítő munkájának megkezdésével kapcsolatban 2008-ban több feljegyzés, tervezet, tanulmány készült, az akkor rendelkezésre álló adatok alapján. A Magyar Országgyűlés 2009. március 30-án több mint 95%-os többséggel elvi engedélyt adott az új atomerőművi blokk(ok) előkészítő munkájának elkezdésére.

A Jávor Benedek blogján megjelent »Javaslatok az új atomerőművi blokkok aktualizált megvalósíthatósági tanulmányához« című MVM Zrt. belső feljegyzés az egyik ilyen tanulmány MVM társaságcsoporton belüli aktualizálása során készített munkaközi anyagára vonatkozhat.

Az atomerőmű vízhűtéséhez kapcsolódó, Jávor Benedek által hivatkozott anyagokban felvetett problémákat a Paks II. projekt engedélyeztetési eljárásának keretein belül elkészített Környezeti Hatástanulmány vizsgálta, és a kérdésekre megnyugtató válaszokat adott.”

A Környezeti Hatástanulmány, amiről a válaszban beszél a Miniszterelnökség ide kattintva érhető el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.