Már nem bírt gondoskodni a 15 éve mozgásképtelen férjéről egy kínai asszony, aki szintén kezdett lebénulni, ezért megölte

Egy nagyon szomorú pekingi történet következik.

Egy 63 éves pekingi asszony három évet kapott szándékos emberölésért, miután márciusban megölte a férjét, majd magával is végezni akart. Vagy száz falubeli írt korábban a bíróságnak, hogy ejtsék a vádakat, és az asszony fia és lánya is azt mondta, hogy megbocsát a nőnek, megérti, miért tette azt, amit tett.

A nő ugyanis 1999 óta ápolta a férjét, aki agyi infarktus miatt lebénult. Hogy el tudja látni a férfit, a nő felmondott a munkahelyén, és részmunkában az utcán árult. Bár a faluból, ahonnan származott, küldtek az ismerősei egy kevés pénzt, így is nagyon nehezen éltek meg, ráadásul ha a nő nem volt otthon, egy ápolót is fizetni kellett. A gyerekei is csak havi 3000 jüant (kb. 133 ezer fotintot) kerestek, és csak hétvégenként tudták őket meglátogatni.

Még rosszabb lett a helyzet, amikor 2013-ban az asszonyt is ugyanazzal a betegséggel diagnosztizálták. A nő egyre reménytelenebbnek érezte a helyzetét, és a férje állapota is egyre rosszabb lett, a végén már vegetatív állapotban volt. (A lányuk szerint az asszony kénytelen volt az ételt is előrágni a férjének.)

Március 6-án a nő nem bírta tovább, és egy kötéllel megfojtotta a férjét, aztán felvágta a saját ereit és a nyakát is megvágta, de amikor látta, mit tett magával, segítségül hívta a lányát.

A nő megbánta a tettét, a bíróság előtt sírva mesélte, hogy kétségbe volt esve, nem bírta már tovább, és nem akart a gyerekeinek terhet jelenteni.

Enyhítő körülmény volt, hogy a nő 15 évig odaadóan ápolta a férjét, és hogy nagyon rossz volt a család anyagi helyzete. (Shanghaiist)