Így még sosem láttad Adolf Hitlert

Történelem
2015 június 22., 11:31
comments 124

Nézd ki van itt!

Egy fotó kezdett el keringeni az interneten Adolf Hitlerről, a csak halála után sikeressé váló festőről: a képen a Führer náci szimbólumokkal díszített japán kimonóban feszít. Óriási nagy photoshopkamunak tűnik, de az Express szerint hiteles, valódi fénykép. (Nem hiszem el.)

adolf hitler kimono

Állítólag az 1936. november 25-i, a náci Németország és a Japán Császárság közötti megállapodás emlékére készült el ez a kép. De lehet, hogy pont akkora photoshop, amekkorának tűnik.

Engem egyébként sokkal jobban érdekel ennek a Hitler-képnek a története, ami állítólag egy Hitlert éltető „rajongói magazinban” volt látható az 1930-as években, és egy brit katona találta egy német házban a háború után.

photo_camera Hitler Lederhoséban (via Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.