Iratokat foglalt le a rendőrség a siófoki városházán

bűnügy
2015 június 22., 20:33
comments 50

Lengyel Róbert korábbi rendőrkapitány független jelöltként lett a 2014 őszi polgármester választáson Siófok vezetője. Előtte a fideszes polgármester, Balázs Árpád 20 éven át kormányozta a várost.

Lengyel hivatalba lépése után átvilágíttatta az önkormányzati cégeket, és azt mondta, többnél bűncselekmény gyanúját keltő visszaélésre bukkant, ezért a hatóságokhoz fordult. Jelenleg több nyomozás is zajlik, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság néhány napja épp iratokat foglalt le a siófoki városházán. (Azért a Veszprém Megyet Rfk. nyomoz, mert a Somogy megyei minden ügyben elfogultságot jelentett be.)

A sonline szerint jelenleg hét ügyben folyik nyomzás, kettő az önkormányzati tulajdonú Balaton-parti Kft., három a Siófok és a környező önkormányzatok tulajdonában lévő Siókom Nonprofit Kft. gazdálkodását érinti, egyben a városháza, egyben pedig a hulladékgazdálkodási kft. a sértett. Mindegyik esetben ismeretlen tettesek ellen folyik nyomozás. A polgármester szerint az egyszerűbb ügyekben rövidesen dönthetnek is a vádelemelésről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.