Hillary Clinton egyelőre nagy fölénnyel vezet a közvéleménykutatóknál

külföld
2015 június 23., 17:59
comments 207

Az NBC News/Wall Street Journal közös, reprezentatív felmérése alapján jól áll Hillary Clinton.

A demokrata párt szavazóinak 75 százaléka őt támogatja, Bernie Sanders szocialista szenátor a második - aki egy nap alatt másfélmillió dollárt kalapozott össze -, míg a többieket a hibahatár alatt vagy annak a környékén mérik. A jelöltségét még nem bejelentő Jim Webb korábbi virginiai szenátort 4 százalék támogatja.

Ami még fontosabb Hillary Clinton számára, hogy a demokrata szavazók 92 százaléka tudná támogatni a jelöltségét.

A republikánus kihívókkal szemben már szorosabb a verseny, de itt sem áll rosszul Clinton.

  • A korábbi floridai kormányzóval, Jeb Bushhal szemben 48:40-re nyerne. 
  • Marco Rubio floridai szenátort tíz százalékkal veri, 50:40-re mérték őket.
  • A wisconsini kormányzót, Scott Walkert 51:37-re győzné le a közvéleménykutatók szerint.

A republikánus szavazók között elég szoros a verseny, és ez még rosszul is jöhet az unalmas demokrata előválasztás miatt esetleg elkényelmesedő és nem bejáratott Clintonnak. Jeb Busht egyelőre 22 százalék támogatja, Walkert 17, Rubiót 14. Még elég sokan vannak a 10 és 4 százalék közötti sávban, ami izgalmas előválasztásokat és háttéralkukat sejtet.

Clintonnak segíthet az is, hogy Barack Obama népszerűségi mutatója jelentősen, 8 százalékkal, 48 százalékpontra emelkedett az elmúlt hónapokban, és Clinton számíthat Obama támogatására a kampány során. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.