A Lexus megcsinálta a Vissza a jövőbe 2 nagy ígéretét, a lebegő gördeszkát

TECH
2015 június 24., 14:17

Egy éve még csak vicceltek vele, aztán már belengettek egy lebegő gördeszkát, amit még Tony Hawk is kipróbált. El is indult a nemzetközi hajsza az Igazi Hoverboard Feltalálója címért, és most a Lexus azt állítja, hogy elkészítette a légdeszkát, és azt üzeni:

„Nincs olyan, hogy lehetetlen, csak azt kell kitalálni, hogyan.”

Sajnos a Slide elektromágneses elven működik, azaz nem lehet vele a pláza előtti műtavon siklani, mert a padlóba is be kell építeni a mágneses sínt. Ez tehát – hiába van benne folyékony nitrogén hűtőanyagnak – ugyanazon az elven működik, mint azok, amiket rajongók tesztelgetnek, és amikre Kickstarteren gyűjtenek. A Lexus prototípusa egyelőre nem kapható, a következő hetekben Barcelonában fogják tesztelni.

Igaz, Marty McFly nem néhány milliméterre, hanem sok centire a földtől szelte a levegőt, és még a pláza előtti műtavon is működött (egy darabig), de hát ez még egy új technológia.

(Digitalarts Online)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.