Este még bepácoltak harminc kiló húst, aztán zárás után SMS-ben felmondtak, mert kaptak egy jobb ajánlatot Ausztiából - mesélte az egyik Balaton-parti étterem üzletvezetője a sonline.hu-nak a Magyar Tenger környékén uralkodó áldatlan munkaerőpiaci helyzetet szemléltetendő. A szomorú helyzet az, hogy a tóparti vendéglátósok hiába fizetnek "százezreket" a szakácsoknak és a pincéreknek, azok mégis elhúznak Ausztriába. Miért vajon?
A vendéglátósok érdekképviseleti szövetsége szerint jobb helyeken 50-100 ezer forinttal is többet keresnek a szakácsok, mint itthon, ezért a Kisosz akciótervet dolgozott ki az éttermi dolgozók itthon tartására.
A Napi Gazdaságból kiderül, hogy az itthon tartó csodálatos akcióterv legfontosabb elemei:
Ezek meg mégis elmennek. Vajon mivel lehetne itthon tartani a szakácsokat?
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.