Óriási csalódásra csak tyúkok közül lehet választani Az év madara szavazáson

ÁLLAT
2015 június 25., 7:56
comments 36

Mi legyen Az év madara? A Magyar Madártani Egyesület szavazásán sajnos csak három tyúk közül lehet választani, az egyik a fürj, a másik a haris, a harmadik az ugartyúk. Sehol egy daru, egy hattyú, egy bagoly vagy egy sas:(

Az egyesület szerint

"Színezetét és viselkedését tekintve a fürj, a haris és az ugartyúk is hasonló, tyúkszerű megjelenésű. Földszínekből álló álcázó mintás tollazatot viselnek, talajlakó, rejtőzködő életmódjuk miatt pedig ritkán kerülnek szem elé. Ennek ellenére nem közeli rokonai egymásnak, egyedül a fürj tartozik a tyúkalakúak közé, a haris darualakú, az ugartyúk pedig lilealakú - a címben szereplő „láthatatlan tyúkok” megjelölés ezért került idézőjelbe."

Ugartyúk. Nem egy páva, na.

Szavazni itt lehet, legalul, captcha kitöltésével, nyilván nehogy gonosz hackerek manipulálják az eredményt. Ebben a pillanatban nagyjából holtverseny alakult ki a fürj és a haris között, szegény ugartyúk erősen lemaradva a harmadik, de mivel mindössze 164 szavazat érkezett, egy nagyobb család is a feje tetejére állíthatja a tabellát. Hajrá, ugartyúk!

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt