Újra Kobanit támadja az Iszlám Állam

külföld
2015 június 25., 07:12

Az Emberi Jogok Szíriai Központja szerint többen meghaltak a dzsihádistákkal folytatott harcokban a török-szíriai határon. A szervezet szerint legalább öten meghaltak, mikor az ISIS öngyilkos merénylője a Kobani központjában felrobbantotta magát. A merénylet után pedig heves tűzharc alakult ki, az utcák most tele vannak hullákkal.

A szíriai kurd YPG erőinek még év elején sikerült megakadályozniuk, hogy a terrorszervezet elfoglalja a várost. Akkor a kurdok akkor győzelmét mindenki az ISIS visszaszorulásának első jeleként értékelte.

A kurd erőknek a hét elején sikerült elfoglalniuk egy kulcsfontosságú települést az ISIS rakkai központjától északra, amivel elvágták a dzsihádisták egyik utánpótlási vonalát.

Becslések szerint a szíriai polgárháborúban eddig 200 ezer ember halt meg, 11 millió ember pedig elmenekült. (BBC)

(Címlapkép: AFP/Yasin Akgul)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.