Keleti nyitás: magyarországi beruházásokat finanszíroz a Bank of China

A Bank of China Ltd. magyarországi érdekeltsége vállalati fejlesztési beruházások finanszírozására fordítja 500 milliós eurókötvény kibocsátásából befolyt összeget – közölte a Hszinhua hivatalos kínai hírügynökség.

A Bank of China részt vesz egyebek mellett a legnagyobb kelet-közép-európai kínai befektető társaság, a Wanhua csoport érdekeltségébe tartozó BorsodChem és az MVM áramszolgáltató vállalat fejlesztési beruházásainak a finanszírozásában – közölte Csen Huaj-jü, a magyarországi érdekeltség, a Bank of China ZRt. elnök-vérigazgatója.

Az igazgató a magyarországi és a kelet-közép-európai gazdasági növekedésbe vetett befektetői bizalom bizonyítékaként értékelte a kötvénykibocsátás sikeres nemzetközi tőkepiaci fogadatását és meggyőződését fejezte ki, hogy a kínai, közel-keleti és európai piacok összekapcsolását szolgáló kínai Selyemút gazdasági övezet kezdeményezés jelentős fejlesztési lehetőségeket nyit meg a régióban.

A kötvénykibocsátás fontos mérföldköve a kínai Selyemút gazdasági övezet kezdeményezéshez való magyar csatlakozásáról kötött kormányközi megállapodás megvalósításának – mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a Bank of China kínai vállalatok fejlesztési beruházásainak támogatása céljából fel kívánja gyorsítani kelet-közép-európai hálózatának a kiépítését. (MTI)