Lelőtték az egyik szökésben lévő rabot New Yorkban

külföld
2015 június 26., 23:01

A rendőrség lelőtte Richard Mattet, a New-York-i börtönből három hete megszökött egyik rabot. A szökevényre egy erdős területen akadtak rá Franklin megyében, ahol lövöldözés alakult ki. A hely nem volt messze attól a kunyhótól, aminek a feltörésénél a rabok olyan nyomokat hagytak, amik alapján aztán megtalálták őket. A szökevények éppen a kanadai határ felé tartottak. A másik rab, David Sweat még szökésben van.

Matt és Sweat úgy szöktek meg, mintha szándékosan A remény rabjait másolták volna: egy acélból készült falat vágtak át, majd egy labirintusszerű alagúthálózaton keresztül jutottak ki a börtönből, hogy végül egy csatornafedelet elmozdítva jussanak ki a szabad világba. Ráadásul még a priccsen is úgy rendezték a dolgokat, hogy a cellába bekukkantó őrök azt higgyék, ott a kapucnis rabok csak alszanak. Még egy “Kellemes napot” feliratú cetlit is hátrahagytak a hatóságoknak.

Matt egyébként gyilkosság miatt volt börtönben.

(New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.