Nem vizsgálja a rendőrség a pannonhalmi gyermekbántalmazást

bűnügy
2015 június 26., 09:17
comments 200

Minden jel szerint lezárult a panonhalmi gyermekbántalmazási ügy:

  • a gimnázium belső vizsgálata után már felmentették az állásából a diákjait "illetlenül érintő", lelkileg terrorizáló oktatót;
  • a rendőrség meg nem indít vizsgálatot, mert az ügy már elévült.

Az ügyben a rendőrség a sajtóhírek után kezdett vizsgálódni. Elsőként a területileg illetékes Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendelt el feljelentés-kiegészítést, hogy aztán elfogultság miatt kizárja magát a nyomozásból, amit így már a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság utasíthatott el az elévülésre hivatkozva.

Pannonhalmán a bencés gimnázium egyik legnagyobb tiszteletben álló, a diákjai és a művészelit által is körberajongott tanár, M. atya élt vissza kivételezett helyzetével és a gondjaira bízott kollégisták bizalmával. Egykori diákjaiban nem is annyira a belső vizsgálatban "illetlen érintésként" jellemzet tapogatások, hanem a lelki terror hagyott mély nyomot. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.