Putyin rácsörgött Obamára

külföld
2015 június 26., 03:31
comments 31

Vlagyimir Putyin csütörtökön felhívta Barack Obamát. A Fehér Ház köleménye szerint a két elnök megvitatta a közel-keleti helyzetet és az iráni atomprogramról szóló tárgyalások ügyét. Ebben a két témában sikerült egyetérteniük, mindkettejük célja

az ISIS megfékezése;
illetve az, hogy az iráni atomprogramról június 30-ig megkötendő megállapodásról szóló tárgyalásokon megőrizzék az egységes álláspontjukat.

Beszéltek a kelet-ukrajnai helyzetről is, ebben viszont már nem sikerült egyetérteniük. Obama a minszki egyezményre hivatkozva emlékeztette Putyint, hogy ki kéne vonni az orosz katonákat Ukrajnából, Putyin viszont újfent tagadta, hogy egyáltalán orosz katonák lennének Ukrajnában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.