Az AP szerint beismerő vallomást tett a lyoni terrorista, aki lefejezte a főnökét

Pénteken délelőtt Franciaországban, egy Lyon melletti kisvárosban elég durva dolog történt: egy levágott fejet találtak egy vegyiüzem kerítésére erősítve, mellette meg egy arab nyelvű zászlót. A francia rendőrség nem sokkal később őrizetbe vett egy Yassin Salhi nevű férfit, de Francois Hollande elnök pénteken tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, még lehet egy merénylő, akinek sikerült elmenekülnie.

Az AP hírügynökség most francia rendőrségi forrásoktól úgy értesült, hogy Salhi beismerő vallomást tett. Elismerte, hogy lefejezte főnökét, és hogy azt tervezte, hogy járművével belehajt a vegyiüzem gáztartályaiba, így felrobbantva az amerikai tulajdonú céget és környékét.

Az eddig hírek szerint Salhit az iszlám konzervatív szalafita mozgalommal fenntartott kapcsolatai miatt 2006 és 2008 között figyelte a francia titkosszolgálat, de mivel semmi gyanúsat nem láttak, 2008-ban nem hosszabbították meg a projektet és leszálltak a férfiről. Korábban arról találgatott a francia sajtó, hogy Salhi valamilyen nemzetközi iszlamista terrorcsoport nevében hajtotta végre a merényletet, de az AP most azt írja, hogy a nyomozás eddig nem tárt fel ilyen kapcsolatokat. (via Gawker)