BD Wong szerint azért kapott csak kis szerepet az eredeti Jurassic Parkban, mert kínai

a hetedik művészet
2015 június 28., 19:53

BD Wong játszotta az 1993-as Jurassic Parkban Wu doktort. Őt:

Henry-Wu-2

 

Ha valami már elfelejtette, érthető, hiszen csak egy néhány perces jelenetet kapott, annak ellenére, hogy a film alapjául szolgáló könyvben Dr. Herny Wu sokkal többet van szem előtt.

B.D. Wong szerint azért tolták a háttérbe, mert a kilencvenes évek elején Hollywoodban még nem igazán szerették a nem fehér színészeket. A színész azt mondta, hogy ez az egész filmen is meglátszik: rajta kívül még egy nem fehér szereplő volt a filmben, Samuel L. Jackson.

B.D. Wong azonban az új filmben, a Jurassic Worldben is feltűnik. Ez a film már szerinte tök oké, és remekül bemutatja, mennyit változott Hollywood 1993 óta. Az új filmben ugyanis nemcsak ő van, hanem egy fekete és egy indiai szereplő is, a park látogatói között pedig tort ül az igazi sokszínűség.

ÉLJEN!

(BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.