És most elindult ötnapos útjára az óceán felett a napelemes repülő

Szolár
2015 június 29., 20:02

Zöldek, drukkoljatok: a Wright fivérek első igazi, irányított repülése 59 másodpercig tartott és máig beszél róla a világ - a Solar Impulse 2, a napelemes repülő pedig ma elindult Japánból Hawaiira, és öt napot fog leszállás (vagyis vízbe esés) nélkül a levegőben tölteni, ha minden jól megy. A repülő az eredeti menetrend szerint május 30-án indult volna el, de a rossz időjárás miatt egy hónapot vesztegelt Nagoyában.

A gép a köztudomásúlag napsütésmentes éjszakai órákban a nappali repülés során feltöltött lítim-akkuit használja majd, a pilóta pedig húszperces szunyókálásokkal fogja majd átvészelni ezt a hosszú öt napot.

A világkerülő napelemes repülés itt követhető, hol élőben, hol kevésbé élőben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.