Három év alatt hatmilliárdot költ az állam új autókra

gazdaság
2015 június 29., 10:56
comments 130

Nettó hatmilliárd forint értékű felhívást tett közzé a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) – írja a Napi.hu. Az állami beszerzéseket intéző KEF az utóbbi években nem írt ki ilyen nagy összegű központosított beszerzést, de most úgy láthatják, hogy nem kell tovább spórolni.

Így oszlik meg a keret:

Személygépkocsi Keretösszeg (nettó, millió Ft)
1. Alsó 2. kategóriás, elsőkerék hajtással 600
2. Alsó-közép 3. kategóriás, elsőkerék hajtással 750
3. Közép 6. kategóriás, elsőkerék hajtással 1300
4. Felső-közép 7. kategóriás elsőkerék hajtással 1500
5. Közép 5. kategóriás össtkerék hajtással 600
6. Felső-közép 8. kategóriás, összkerék hajtással 1250

A költségvetési szervek az autóvásárlást már maguk intézik a győztes ajánlattevővel.

(Van azért még autóbeszerzés bőven az államnál. Volt például egy két év alatt 8 milliárdos beszerzési keret, amint 2013-ban nyitottak meg, amiből az intézmények külön-külön lehívhattak pénzt, hogy az elöregedő járműparkot cseréljék. A rendőrség pedig tízmilliárd forintból vehetett 1600 autót az utóbbi másfél évben.)

Legutóbb idén májusban vásárolt új autókat a KEF, akkor 430 milliót költöttek 42 autóra, amit a Porsche Hungáriától vettek. A többsége ezeknek Skoda Superb volt.

Érdekesség egyébként, hogy KEF 19,4 milliárd forintot költött üzemanyagra 2013-ban, ami pont a duplája a 2009-esnek.

(Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.